Εκτύπωση
PDF

ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΤΙΜΕΣ

  Η ψησταριά είναι το μέσο με το οποίο μπορούμε να ψήσουμε από μια μπριζόλα μέχρι ένα αρνί. Στην χώρα μας υπάρχει η συνήθεια να ψήνουμε κρέας και όχι μόνο, σε ψησταριές κυρίως με κάρβουνο. Ψησταριές κτιστές (σταθερές),  μεταλλικές μεταφερόμενες, μικρές και μεγάλες.

      Παλαιότερα έψηναν τα αρνιά ή τα κοντοσούβλια σε φωτιές που άναβαν κυρίως κάτω στο χώμα και με διάφορα αυτοσχέδια σουβλιά έψηναν κοντοσούβλια (κομμάτια κρέατος περασμένα σε σούβλες), αρνιά, κατσίκια ή χοιρινά.

     Κάπου προς το τέλος του 1970 με αρχές του 1980 έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες μεταλλικές ψησταριές για ψήσιμο αρνιού και ότι ψήνεται στην σούβλα γενικότερα. Στην αρχή το σουβλί το γύρναγαν με το χέρι, ώσπου εμφανίστηκαν τα πρώτα μοτέρ σούβλας. Συνδέονταν κατ’ ευθείαν πάνω στην σούβλα και έτσι οι σούβλες πλέων γύριζαν μόνες τους.

     Ταυτόχρονα εμφανιστήκαν και   οι μικρές μεταλλικές ψησταριές οι οποίες μεταφέρονταν εύκολα, αποθηκεύονταν εύκολα και εκεί ψήνονταν μπριζόλες στην σχάρα ψησίματος ή μικρές σούβλες με κομμάτια κρέατος (κοντοσούβλι).

      Με την πάροδο του χρόνου οι ψησταριές εξελίχτηκαν και έγιναν κτιστές κατασκευές με πυρότουβλα, άρχισαν να πλαισιώνονται με βοηθητικούς πάγκους φούρνους και όλα αυτά στεγασμένα σε εξωτερικούς χώρους, στον κήπο, σε μεγάλες βεράντες, ταράτσες ή ακόμα και σε μικρές βεράντες. Σχηματίζοντας έτσι αίθριους χώρους όπου μαζεύεται η οικογένεια και οι φίλοι για να απολαύσουν ένα καλό ψητό στην ψησταριά ή τον παραδοσιακό φούρνο.

     Πιάνοντας τον παλμό της εξέλιξης στο ψήσιμο και την ψησταριά (bbq), με μεγάλη αγάπη και μεράκι στο ψήσιμο, στην καλή παρέα και το καλό φαγητό δημιουργούμε μια σειρά από κτιστές προκατασκευασμένες ψησταριές, φούρνους και συνδυασμό των δύο παραπάνω. 

     Μέλημα μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα να παράγουμε ψησταριές και φούρνους δίνοντας μεγάλη σημασία στην ποιότητα της κατασκευής και πάνω απ’ όλα στην λειτουργικότητα. Δημιουργήσαμε έτσι μια σειρά εξαρτημάτων και μηχανισμών για να μπορούμε να ικανοποιήσουμε και τους πιο απαιτητικούς ψήστες, όπως είμαστε εμείς. Εκτός απ’ το να τα κατασκευάζουμε ξέρουμε πολύ καλά να τα χρησιμοποιούμε. 

 

Η σελίδα κατασκευάζεται σιγά-σιγά θα προστίθενται προϊόντα (ψησταριές- εξαρτήματα) και τιμές