ΑΦΟΙ Δ. ΜΑΛΛΙΩΡΑ Ο.Ε - Forum Kunena Site Syndication http://afoi-malliora.gr/ Tue, 26 Sep 2017 00:14:34 +0000 Kunena 1.6 http://afoi-malliora.gr/components/com_kunena/template/default/images/icons/rss.png ΑΦΟΙ Δ. ΜΑΛΛΙΩΡΑ Ο.Ε - Forum http://afoi-malliora.gr/ en-gb Τίτλος: Fish Saturday - Bream&Bass herb smoked - από: Serial Griller http://afoi-malliora.gr/forum/30----/2417-fish-saturday-breamabass-herb-smoked.html#2417 http://afoi-malliora.gr/forum/30----/2417-fish-saturday-breamabass-herb-smoked.html#2417

Fish Saturday - Bream&Bass herb smoked


Εμεις το καθιερωσαμε καθε Σαββατο. Βαλτε το στο προγραμμα σας μονο καλο κανει, ειδικα στα παιδια.

Another fish bbq. Sea bass and Sea bream. Please do that for your family, its good and healthy especially for the little ones.]]>
ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ Sat, 23 Sep 2017 12:41:11 +0000
Τίτλος: Fish Saturday - Sea Bass and Sea Bream - από: Serial Griller http://afoi-malliora.gr/forum/30----/2416-fish-saturday-sea-bass-and-sea-bream.html#2416 http://afoi-malliora.gr/forum/30----/2416-fish-saturday-sea-bass-and-sea-bream.html#2416 ]]> ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ Sun, 17 Sep 2017 16:07:54 +0000 Τίτλος: Φαγκρί, τσιπούρα και χταπόδι - από: Serial Griller http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2411----.html#2411 http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2411----.html#2411




φιλλια]]>
ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ Sun, 03 Sep 2017 15:06:46 +0000
Τίτλος: Οτι και να πω λιγο ειναι....θεε μου.... - από: Serial Griller http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2410-------.html#2410 http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2410-------.html#2410

1. 15 days = 12 BBQ sessions
2. Cyprus will have cheaper electricity because we recycled every beer bottle and beer tin available on the Island
3. I need to go on a diet ASAP
4. Do not show this to my Dr.

Had a wonderful time

Ευχαριστώ, Hvala, Thanks

See you soon]]>
ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ Sat, 02 Sep 2017 08:04:39 +0000
Τίτλος: Αφιέρωμα μπαχαρικά και μυρωδικά. Η πάπρικα - από: George http://afoi-malliora.gr/forum/27--sauce-bbq-tips/2409------.html#2409 http://afoi-malliora.gr/forum/27--sauce-bbq-tips/2409------.html#2409
Τα μπαχαρικά είχαν και έχουν τον πρώτο λόγο στην μαγειρική. Χρησιμοποιούνται στο μαρινάρισμα του κρέατος, πριν το ψήσιμο, για να δώσουμε γεύση. Κάποια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μετά το ψήσιμο π.χ ρίγανη.
Βασικό στοιχείο για τα μπαχαρικά είναι ο σωστός συνδυασμός και οι δοσολογίες, γιατί στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να ανιχνεύεται γευστικά κανένα απ' τα μπαχαρικά που έχετε προσθέσει. Με άλλα λόγια δεν πρέπει να σκεπάζουν την γεύση του κρέατος, αλλά να την αναδεικνύουν. Γι' αυτό η μεγάλη ακρίβεια στην χρήση τους σε όλες τις συνταγές είναι σημαντική.

Η πάπρικα



Είναι η ζωηρόχρωμη κόκκινη σκόνη που παρασκευάζεται από την αποξήρανση συγκεκριμένων ποικιλιών πιπεριάς και χρησιμοποιείται ευρέως στην πατρίδα μας ως μπαχαρικό. Η γεύση της πάπρικας, ανάλογα το είδος της πιπεριάς από την οποία προέρχεται, κυμαίνεται από πολύ γλυκιά μέχρι καυτερή. Η πιο γνωστή πάπρικα είναι η Ουγγρική. η καψαϊκίνη που περιέχει η καυτερή πάπρικα είναι η ουσία που δίνει την καυτερή γεύση, ενώ παράλληλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή δράση και σχετίζεται με την μείωση της χοληστερόλης και τον τριγλυκεριδίων. Επίσης αντίθετα απ' ότι πιστεύουν πολλοί, το κόκκινο πιπέρι είναι ευεργετικό για το έλκος του στομάχου. Πάπρικα γλυκιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από 1 έως 3 γραμμάρια ανά κιλό κρέατος. Δεν πρέπει να υπερβάλετε στην χρήση της, γιατί μπορεί να αφήσει μια ελαφριά πικρή γεύση. Καυτερή πάπρικα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από 1 έως 2 γραμμάρια, ανάλογα το πόσο καυτερή γεύση θέλετε να δώσετε. Στο εμπόριο υπάρχει και καπνιστή πάπρικα, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δώστε γεύση καπνού στο ψητό σας.

Καλά ψησίματα σε όλους τους ψήστες.]]>
ΜΑΡΙΝΑΤΕΣ - SAUCE BBQ - TIPS Fri, 01 Sep 2017 08:16:12 +0000
Τίτλος: Αφιέρωμα μπαχαρικά και μυρωδικά. Το Πιπέρι - από: George http://afoi-malliora.gr/forum/27--sauce-bbq-tips/2406------.html#2406 http://afoi-malliora.gr/forum/27--sauce-bbq-tips/2406------.html#2406
Τα μπαχαρικά είχαν και έχουν τον πρώτο λόγο στην μαγειρική. Χρησιμοποιούνται στο μαρινάρισμα του κρέατος, πριν το ψήσιμο, για να δώσουμε γεύση. Κάποια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μετά το ψήσιμο π.χ ρίγανη.
Βασικό στοιχείο για τα μπαχαρικά είναι ο σωστός συνδυασμός και οι δοσολογίες, γιατί στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να ανιχνεύεται γευστικά κανένα απ' τα μπαχαρικά που έχετε προσθέσει. Με άλλα λόγια δεν πρέπει να σκεπάζουν την γεύση του κρέατος, αλλά να την αναδεικνύουν. Γι' αυτό η μεγάλη ακρίβεια στην χρήση τους σε όλες τις συνταγές είναι σημαντική.

Το πιπέρι



Το κλασικό μαύρο πιπέρι είναι αυτό που χρησιμοποιούμε συνήθως στην πατρίδα μας και προέρχεται από τους άγουρους καρπούς του φυτού της οικογένειας piperace που καλλιεργείται σε θερμές χώρες (νοτιοανατολική Ασία, δυτική Αφρική). Η καυτερή του γεύση οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε πιπερίνη, ενώ έχει αποδειχτεί επιστημονικώς ότι τα στοιχεία που περιέχει το πιπέρι διευκολύνουν άμεσα την πέψη του λίπους και την απορρόφηση των πρωτεϊνών του κρέατος. Η ουσία κουρκουμίνη, που περιέχει το πιπέρι, έχει άριστες αντιβακτηριδιακές ικανότητες, γεγονός που καθιστά το πιπέρι ιδιαίτερα σημαντικό για την διατήρηση της καλής υγείας του γαστρεντερικού συστήματος. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές και συντηρητικές ιδιότητες. Δεν είναι τυχαίος ο κλασικός συνδυασμός του κρέατος με το πιπέρι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις συνταγές από 0,5 έως 1,5 γραμμάριο ανά κιλό κρέατος ή κιμά, κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο.

Σε κάποιες συνταγές χρησιμοποιείται και το άσπρο πιπέρι που προέρχεται απ' τους ώριμους, αποξηραμένους καρπούς του ίδιου φυτού, είναι σχεδόν το ίδιο σε άρωμα και γεύση με το μαύρο πιπέρι, αλλά ελαφρά πιο καυτερό

Καλά ψησίματα σε όλους τους ψήστες]]>
ΜΑΡΙΝΑΤΕΣ - SAUCE BBQ - TIPS Thu, 31 Aug 2017 08:09:40 +0000
Τίτλος: Ιδιοκατασκευή ψησταριάς στο Καρπενήσι - από: George http://afoi-malliora.gr/forum/18---/2405----.html#2405 http://afoi-malliora.gr/forum/18---/2405----.html#2405


Ο Φάνης ήθελε την δική του κατασκευή, για να ταιριάζει στο χώρο του. Με δικά μας σχέδια κατασκεύασε την ψησταριά που ήθελε.







Είναι έτοιμος να τοποθετήσει ολόκληρο το λειτουργικό μας σύστημα και να αρχίσει τα ψησίματα με την παρέα του.



Καλά ψησίματα Φάνη περιμένουμε και άλλες εικόνες, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή]]>
ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟ ΣΟΥ Thu, 31 Aug 2017 07:13:21 +0000
Τίτλος: Αφιέρωμα μπαχαρικά και μυρωδικά. Το αλάτι - από: George http://afoi-malliora.gr/forum/27--sauce-bbq-tips/2402------.html#2402 http://afoi-malliora.gr/forum/27--sauce-bbq-tips/2402------.html#2402
Τα μπαχαρικά είχαν και έχουν τον πρώτο λόγο στην μαγειρική. Χρησιμοποιούνται στο μαρινάρισμα του κρέατος, πριν το ψήσιμο, για να δώσουμε γεύση. Κάποια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μετά το ψήσιμο π.χ ρίγανη.
Βασικό στοιχείο για τα μπαχαρικά είναι ο σωστός συνδυασμός και οι δοσολογίες, γιατί στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να ανιχνεύεται γευστικά κανένα απ' τα μπαχαρικά που έχετε προσθέσει. Με άλλα λόγια δεν πρέπει να σκεπάζουν την γεύση του κρέατος, αλλά να την αναδεικνύουν. Γι' αυτό η μεγάλη ακρίβεια στην χρήση τους σε όλες τις συνταγές είναι σημαντική.

Το αλάτι



Χρησιμοποιείται σε όλες τις συνταγές, γιατί είναι αυτό που θα νοστιμίσει το ψητό μας και θα του δώσει γεύση. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να το διατηρείτε μέσα σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς, για να μην τραβάει υγρασία. Επίσης, καλό είναι να ζυγίζετε το αλάτι που προσθέτετε, έχοντας πάντα υπόψη σας ότι η γενική δοσολογία είναι από 15-17 γραμμάρια ανά κιλό κρεατόμαζας. Στα ολόκληρα κομμάτια κρέατος χρησιμοποιούμε τις μικρότερες δόσεις, ενώ στους κιμάδες τις μεγαλύτερες.

Για ακόμα καλύτερο γευστικό αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθό αλατιού. Ο ανθός αλατιού είναι σπάνιο αλάτι και κοστίζει περισσότερα από τα άλλα. Συλλέγεται από την επιφάνεια της αλυκής και μοιάζει με λεπτές, φίνες νιφάδες. Το αλάτι αυτό δεν έχει υποστεί καμιά κατεργασία. είναι ένα φυσικό προϊόν πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, κάλιο, ασβέστιο και φθόριο και άλλα.

Όταν ψήνετε κρέας στην σχάρα που δεν έχει μαριναριστεί και θέλουμε να προσθέσουμε μόνο αλάτι ρίγανη ή και πιπέρι, καλό είναι το αλάτι να μπαίνει μετά το ψήσιμο και όχι πριν.

Καλά ψησίματα]]>
ΜΑΡΙΝΑΤΕΣ - SAUCE BBQ - TIPS Wed, 30 Aug 2017 11:32:16 +0000