ΑΦΟΙ Δ. ΜΑΛΛΙΩΡΑ Ο.Ε - Forum Kunena Site Syndication http://afoi-malliora.gr/ Tue, 20 Feb 2018 21:17:11 +0000 Kunena 1.6 http://afoi-malliora.gr/components/com_kunena/template/default/images/icons/rss.png ΑΦΟΙ Δ. ΜΑΛΛΙΩΡΑ Ο.Ε - Forum http://afoi-malliora.gr/ en-gb Τίτλος: All meats BBQ - - Όλα στις σούβλες - από: Serial Griller http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2492-all-meats-bbq---.html#2492 http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2492-all-meats-bbq---.html#2492
All meats BBQ, a vegetarian's nightmare - Όλα στις σούβλες

Λίγο από όλα ... αρνάκι, χοιρινό, λουκάνικα, κοιλίτσες κοτόπουλο ριγανόλαδο, σεφταλιές, νεφρά κλπ κλπ... Α, και ζιβανία χωριάτικη.

Καλά Ψησίματα σε όλους

Little bit of everything...lamb, pork, sausage, lamb kidneys, sieftalia, chicken gizzards in origano and oilive oil... and a lot of zivania.

Happy BBQing to all

]]>
ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ Sun, 18 Feb 2018 06:30:40 +0000
Τίτλος: beef ribs - από: George http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2483-beef-ribs.html#2483 http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2483-beef-ribs.html#2483
Beef ribs, dry-aged for a month in a special fridge, flavored with exquisite Eastern spices. A recipe for strong grillers with patience.


You will need:

3-4 kg (106-141 lbs) Beef ribs
75 grams (2.65 oz) salt
10 grams (0.35 oz) brown sugar
2.5 (0.9 oz) grams wild cumin
1 gram (0.035 oz) fenugreek
1 gram (0.035 oz) sweet paprika
1 gram (0.035 oz) sumac
1.5 grams (0.05 oz) black pepper
1 gram (0.035 oz) white pepper
1 gram (0.035 oz) allspice
2.5 grams (0.9 oz) granulated garlic powder
Sunflower oil



Preparation:

Remove the membrane that covers the ribs, baste the whole piece with sunflower oil and cover it with the spice mix. Wrap the piece in a new membrane and refridgerate for 12-14 hours. 24 hours is best, if possible, to let the spices balance.





Grilling on your rotisserie

Light the fire inside the firecabin. When the charcoals are fully lit, roast the whole piece of ribs with rotation, using the special spinning grate. Smoke with small pieces of dry oak wood, without the bark. Smoke one more time in the middle of the roasting process.



Beef ribs will be ready when the internal temperature is above 95°C (203°F). Continue roasting in this temperature for 10 minutes and remove the piece from the spinning grate. Wrap in aluminum foil for 7-8 minutes and the you can cut it. Complement with rich season salad. The good company and a good red wine are essential!



Happy grilling to everyone!

]]>
ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ Fri, 16 Feb 2018 16:36:07 +0000
Τίτλος: Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος - από: George http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2482--.html#2482 http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2482--.html#2482
Θα χρειαστείτε

Μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο 3-4 κιλά
75 γρα. αλάτι
10 γραμ ζάχαρη καστανή
2,5 γραμ. Κύμινο άγριο
1 γραμ. τσιμένι
1 γραμ. πάπρικα γλυκιά
1 γραμ. σουμάκ
1,5 γραμ πιπέρι μαύρο
1 γραμ πιπέρι λευκό
1 γραμ μπαχάρι
2,5 γραμ σκόνη σκόρδου γκρανουλέ
Ηλιέλαιο



Προετοιμασία

βγάζετε την μεμβράνη που καλύπτει τα πλευρά, αλείψτε με ηλιέλαιο όλο το κομμάτι και καλύψτε το με το μείγμα μπαχαρικών, αφού πρώτα τα αναμείξετε όλα μαζί. Καλύψτε με μεμβράνη το κομμάτι και αφήστε το στο ψυγείο για 12 - 24 ώρες, 24 είναι καλύτερα, για να ιστορήσουν τα μπαχαρικά.





ψήσιμο στην ψησταριά

Ανάψτε φωτιά στην ψησταριά, μέσα στην ειδική σκάφη ψησίματος. Μόλις τα κάρβουνα ανάψουν καλά ψήστε το κομμάτι με περιστροφή στην ειδική περιστρεφόμενη σχάρα. καπνίστε με μερικά μικρά κομμάτια ξύλου από δρυ χωρίς να έχουν την φλούδα και να είναι στεγνά. Κάντε ακόμα ένα κάπνισμα στην μέση του ψησίματος.



Τα μοσχαρίσια πλευρά θα είναι έτοιμα όταν η εσωτερική θερμοκρασία θα είναι πάνω από 95 βαθμούς. ψήστε σ αυτή τη θερμοκρασία για 10 λεπτά ακόμα και βγάλτε το κομμάτι απ' την σχάρα, τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο για 7-8 επτά και μετά μπορείτε να το κόψετε. Συνοδεύετε με πλούσια σαλάτα εποχής, η καλή παρέα απαραίτητη όπως και το καλό κόκκινο κρασί.



Καλά ψησίματα σε όλους

]]>
ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ Fri, 16 Feb 2018 12:17:08 +0000
Τίτλος: Τσικνοπέμπτη 2018 - από: Serial Griller http://afoi-malliora.gr/forum/26---/2479--2018.html#2479 http://afoi-malliora.gr/forum/26---/2479--2018.html#2479

Καλο καρναβαλι παιδες και καλο πασχα να φτασουμε]]>
ΨΗΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ Sat, 10 Feb 2018 21:51:30 +0000
Τίτλος: Ψαροσάββατο - από: Serial Griller http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2478.html#2478 http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2478.html#2478

Γιώργη σε πρόλαβα ]]>
ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ Sat, 03 Feb 2018 15:03:53 +0000
Τίτλος: Pork burgers with leek - από: George http://afoi-malliora.gr/forum/30----/2477-pork-burgers-with-leek.html#2477 http://afoi-malliora.gr/forum/30----/2477-pork-burgers-with-leek.html#2477
Make the getting together and grilling experience memorable to your children. One day they will share this magical moment with their own children, too...as we do today.

Pork burgers with leek and celery, a recipe of my own inspiration. Children do like burgers and it is a valuable thing to let them get involved in the process.



You will need:

1750 grams (3.86 lbs) pork mince (ham)
250 grams (0.9 lbs) pork mince (belly)

Spices:

34 grams (1.2 oz) sea salt (fleur-de-sel)
2 grams (0.07 oz) black pepper
1 gram (0.04 oz) coriander
0.3 gram (0.01 oz) Ceylon cinnamon
1 teasp oregano
1 teasp thyme

Other ingredients and herbs:

120 grams (4.2 oz) leek, chopped
50 grams (1.75 oz) fresh onion, chopped
4 tablesp celery
2 tablesp parsley, chopped
1 egg
100 grams (3.5 oz) soaked bread

Preparation

(2-3 hours before grilling on your rotisserie)

Begin with chopping the leek, fresh onion, and parsley and mixing all the spices in the mortar.
Gradually, add the herbs in the mince and kneed. Continue by adding the spices, while kneading well. Wet your hands with cold water, to avoid the mince getting sticky in your hands (this will also be beneficial to the kneading). Add the egg and the soaked bread, and leave the mince in the fridge for 2-3 hours.



Grilling in your rotisserie

Pile the charcoals inside the fire cabin, place alcohol-soaked cotton on top and light them. The charcoals will be ready in about 25-30 minutes. It is an easy, quick and smoke-free way to light the charcoals.
Throw charcoal ash on top to reduce the temperature.

Place the burgers in a cold grilling grate. Rearrange them and pay attention to leave enough space among them, so they do not end up sticking together.

Make the first turning shortly after placing them on the grate. They will need 4-5 turning in total.









When the internal temperature hits 75°C, continue grilling for 2-3 more minutes and then remove the burgers from fire. Cover them for 6-7 minutes.

For grilling in the small rotating skewers, skewer the mince alongside the small rods (120 grams of mince in each rotating skewers). In this alternative, you do not need to do anything, just sit back and wait for them to get ready (it will also be quicker than grilling on the grate).



Complement with seasonal salads and greens, a white wine and a great company; they are essentials!

Happy grilling everyone!]]>
ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ Thu, 01 Feb 2018 17:24:40 +0000
Τίτλος: Μπιφτέκια χοιρινά με πράσο - από: George http://afoi-malliora.gr/forum/30----/2476----.html#2476 http://afoi-malliora.gr/forum/30----/2476----.html#2476
Κάντε το βίωμα στα παιδιά να μαζεύονται και να ψήνουν. Κάποια μέρα θα συγκεντρώνουν και τα δικά τους παιδιά, αυτοί που βίωσαν…. όπως και 'μείς!

Χοιρινά μπιφτέκια με πράσο και σέλινο, μια συνταγή δικής μου έμπνευσης. Αρέσουν πολύ τα μπιφτέκια στα παιδιά και καλό είναι να μάθουν να συμμετέχουν.



Θα χρειαστείτε:

1750 γραμ. κιμά από χοιρινό κιλότο
250 γραμ. κιμά από χοιρινή κοιλιά (λάπα)

Τα μπαχαρικά:

34 γραμ. αλάτι (ανθό αλατιού)
2 γραμ. πιπέρι μαύρο
1 γραμ. κόλιανδρο
0,3 γραμ. κανέλα κεϊλάνης
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού θυμάρι

Άλλα υλικά και μυρωδικά:

120 Πράσο
50 γραμ. κρεμμύδι φρέσκο
4 κουτ. σούπας γεμάτες σέλινο
2 κουτ σούπας γεμάτες μαϊντανό
1 αυγό
100 γραμ. ψωμί μουσκεμένο


Προετοιμασία

(2-3 ώρες πριν το ψήσιμο στην ψησταριά)

Ξεκινήστε ψιλοκόβοντας το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και το μαϊντανό και ανακατεύοντας στο γουδί όλα τα μπαχαρικά.
Προσθέστε σταδιακά στον κιμά όλα τα μυρωδικά και ζυμώστε. Συνεχίστε προσθέτοντας τα μπαχαρικά, ζυμώνοντας πολύ καλά. Βρέψτε τα χέρια σας με κρύο νερό, για να μην κολάει ο κιμάς (κάνει και καλό στο ζύμωμα). Προσθέστε το αυγό και το μουσκεμένο ψωμί και αφήστε τον κιμά για 2-3 ώρες στο ψυγείο.



Ψήσιμο στην ψησταριά

Τοποθετήστε τα κάρβουνα μέσα στην σκάφη ψησίματος. Στην κορυφή τοποθετήστε βαμβάκι με οινόπνευμα και ανάψτε. Σε 25-30 λεπτά τα κάρβουνα θα έχουν ανάψει, γρήγορα, εύκολα και χωρίς καπνό. Σταχτώστε για μείωση της θερμοκρασίας.

Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε κρύα σχάρα. Ανασηκώστε ή μετακινήστε τα κατάλληλα, αριστερά-δεξιά, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Γυρίστε γρήγορα την πρώτη φορά. Θα χρειαστούν 4-5 γυρίσματα συνολικά.









Όταν η θερμοκρασία εσωτερικά φτάσει τους 75°C, ψήστε ακόμα 2-3 λεπτά και βγάλτε τα μπιφτέκια. Σκεπάστε για 6-7 λεπτά.

Για ψήσιμο με περιστροφή στις μικρές σούβλες, περάστε τον κιμά κατά μήκος της σούβλας (120 γραμ. κιμά σε κάθε σούβλα). Εδώ δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα, απλώς περιμένετε να ψηθούν (ψήνονται, μάλιστα, πιο γρήγορα απ' ότι στη σχάρα).



Συνοδέψτε με σαλάτα εποχής και λευκό κρασί. Η καλή παρέα πάντα απαραίτητη!

Καλά ψησίματα σε όλους!]]>
ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ Thu, 01 Feb 2018 17:19:22 +0000
Τίτλος: Smoked Sea Bass - Λαβράκια Καπνιστά - από: Serial Griller http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2475-smoked-sea-bass--.html#2475 http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2475-smoked-sea-bass--.html#2475 ]]> ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ Sat, 27 Jan 2018 19:10:52 +0000 Τίτλος: Milk-fed lamb kontosouvli - από: George http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2474-milk-fed-lamb-kontosouvli.html#2474 http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2474-milk-fed-lamb-kontosouvli.html#2474
Hello everyone! Milk-fed lamb in pieces on a rod today. What's so special about a very exceptional Greek milk-fed lamb?
5+1 factors that will make the difference:

1) quality salt

2) a special pepper

3) a Cypriot tactic near the end of the roasting process

4) the rotation and the indirect roasting that will give a unique result

5) one last flavoring before serving

And I will also include a final factor; there is nothing more special than having a great company around your grill! This will add an extra special value to the occasion.

I will like to thank the Cypriot griller, known as serial Griller, one of the strongest contributors of our BBQ forum page. Such valuable information, my friend. Thank you!

You will need:



2kg (4.4 lbs) milk-fed lamb, (from shoulder down)

20 grams (0.7 oz) salt (fleur-de-sel, preferably)

1.5 gram (0.05 oz) cubeba piper



For flavoring at the end:

1 tablesp salt (fleur-de-sel, preferably)

1/2 teasp oregano

Preparation before grilling on your rotisserie

In a mortar, ground the pepper, to release all its aroma, add the salt (fleur-de-sel), and mix thoroughly, till the ingredients are blended together. This way you have a flavored salt. Without washing the meat, add gradually, while stirring, the salt and pepper mixture, till it spreads equally. Skewer the meat pieces with the small rods evenly. The whole process can take part while waiting for the charcoals to be fully lit.



Grilling on your rotisserie

Place the charcoals into the fire cabin, in a way that allows indirect roasting (roasting near the charcoals instead of above).





Indirect roasting is a Greek way of grilling, and it is very healthy, due to the fact that the fat does not drip into the charcoals and the temperature is relatively low, especially in the first part of the process. When it starts to foam and the internal temperature of the meat hits 75°C, do it like Cypriot grillers; sprinkle white wine on it or beer, which more common nowadays. In this recipe, we used white wine, like the old times.

Grill for 7-10 more minutes in a higher temperature, by rearranging the charcoals. Cut the ready roast in smaller pieces and add a little bit of the salt and oregano mixture that you have prepared earlier. The quantity of the salt in the salt-pepper mixture was smaller, so we could add the salt-oregano mixture at the end.



Complement with seasonal salads, quality company and a good wine.

Happy grilling!

Μήνυμα 1 από 408]]>
ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ Thu, 25 Jan 2018 19:36:37 +0000
Τίτλος: ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΑΡΝΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - από: George http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2473---.html#2473 http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2473---.html#2473
Γεια και χαρά καλοί μας φίλοι. Αρνάκι γάλακτος σε κομμάτια στη σούβλα. Τι το ξεχωριστό θα μπορούσε να έχει ένα τόσο εκλεκτό, από μόνο του Ελληνικό αρνάκι γάλακτος? 5+1 Οι παράγοντες που θα κάνουν τη διαφορά!



1 το καλό αλάτι
2 ένα ξεχωριστό πιπέρι
3 Αυτό που συνηθίζουν να κάνουν οι Κύπριοι ψήστες λίγο πριν το τέλος του ψησίματος.
4 Η περιστροφή και το έμμεσο ψήσιμο που θα κάνουν τι διαφορά στο ψήσιμο
5 Ένα τελευταίο αρωμάτισμα πριν το φάμε
Και θα προσθέσω και ένα τελευταίο παράγοντα, σαν την καλή παρέα που θα το μοιραστεί δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να του δώσει αξία ιδιαίτερη.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κύπριο ψήστη serial Griller, έναν απ' τους πολύ δυνατούς αρθογράφους του bbq forum της σελίδας μας. Πολύτιμες οι συμβουλές σου φίλε.

Θα χρειαστούμε

2 Κιλά αρνάκι γάλακτος απ' τη σπάλα και κάτω
20 γραμ. αλάτι θαλασσινό (ανθό αλατιού)
1,5 γραμ. Cubeba piper)

Για να αρωματίσουμε στο τέλος

1 κουτ. σούπας αλάτι (ανθό αλατιού)
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη

Προετοιμασία λίγο πριν το ψήσιμο στην ψησταριά

Σε ένα γουδί σπάστε το πιπέρι για να βγάλει όλο του το άρωμα, προσθέστε το αλάτι (ανθό αλατιού) και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν τα δύο υλικά, έτσι έχετε ένα αρωματικό αλάτι. Χωρίς να πλύνετε το κρέας προσθέστε σταδιακά ανακατεύοντας, το αλατοπίπερο, για να πάει παντού. Περάστε τα κομμάτια του κρέατος ομοιόμορφα στις μικρές σούβλες. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει ενώ περιμένετε να ανάψουν τα κάρβουνα στην ψησταριά.

Ψήσιμο στην ψησταριά

Βάλτε τα κάρβουνα στην ειδική σκάφη ψησίματος κατά τέτοιο τρόπο που να μπορείτε να ψήσετε δίπλα στα κάρβουνα και όχι πάνω απ' τα κάρβουνα.





Αυτό είναι ένα έμμεσο ψήσιμο. Είναι ένας Ελληνικός τρόπος ψησίματος και απόλυτα υγιεινός μιας και δεν πέφτουν λίπη πάνω στα κάρβουνα και η θερμοκρασία ψησίματος πρέπει να είναι χαμηλή, Κυρίως στην αρχή. Όταν αρχίσει να αφρίζει και η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κρέατος είναι 75 περίπου βαθμούς κελσίου, τότε κάντε ότι κάνουν και οι Κύπριοι ψήστες. Ψεκάστε με λευκό κρασί ή με μπύρα, που συνηθίζετε τα τελευταία χρόνια. Στην συνταγή ο ψεκασμός έγινε με κρασί όπως παλιά. Ψήστε για 7-10 λεπτά ακόμα δυναμώνοντας την φωτιά Βγάλτε όταν η εσωτερική θερμοκρασία είναι πάνω από 80 βαθμούς κελσίου, σκεπάστε για 6-7 λεπτά. Κόψτε σε μικρότερα τεμάχια το ψημένο κρέας και προσθέστε λίγο από το μείγμα αλατιού και ρίγανης που θα έχετε ετοιμάσει. Ηποσότητα του αλατιού που προτείνετε στην αρχή είναι λίγη για να μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος το αρωματικό αλάτι με τη ρίγανη.



Συνοδέψτε με άφθονη σαλάτα εποχής, καλή παρέα και σαλάτα εποχής

Καλά ψησίματα σε όλους!!!]]>
ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ Thu, 25 Jan 2018 18:32:09 +0000