ΑΦΟΙ Δ. ΜΑΛΛΙΩΡΑ Ο.Ε - Forum Kunena Site Syndication http://afoi-malliora.gr/ Fri, 24 Nov 2017 05:19:44 +0000 Kunena 1.6 http://afoi-malliora.gr/components/com_kunena/template/default/images/icons/rss.png ΑΦΟΙ Δ. ΜΑΛΛΙΩΡΑ Ο.Ε - Forum http://afoi-malliora.gr/ en-gb Τίτλος: Αρνί Παγιδάκι Σούβλα αρχή μέχρι τέλος - από: Serial Griller http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2433------.html#2433 http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2433------.html#2433

Αρνί Παγιδάκι Σούβλα -Αρχή μέχρι τέλος - Lamb Rib Souvla - Begining to End

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το βίντεο είναι αρκετά μεγάλο αλλά αξίζει το κόπο για να δείτε πως γίνεται η καλύτερη σούβλα αρνί.

3 φόρες αλάτισμα (λίγο κάθε φορά) όταν το κρέας αφρίσει. Το αρνί αφρίζει 2 με 3 φορές. Λίγο στη αρχή κάπου στη μέση και στο τέλος.
Πριν το τελευταίο αλάτισμα και τη ρίγανη λίγη κρύα μπίρα (σταγόνες) βοηθά στο να γίνει το κρέας τραγανό.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

A slightly larger video since it is kind of a tutorial. Best skewered lamb ribs will reward you for your time spent.

3 times salting, a bit 10 minutes in the process, a bit during half way and a bit at the end together with oregano. Before last salting a few drops of cold beer will help the meat become crispy.

______________________________________________
Music by: Daniel Waples handpan instrumental
---------------------------------------------------------------------------]]>
ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ Sun, 19 Nov 2017 19:43:46 +0000
Τίτλος: Τσιπουρες και Λαχανικα -BBQ - από: Serial Griller http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2431----bbq.html#2431 http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2431----bbq.html#2431


Αλλο ενα καθιερωμενο Σαββατο ψαροφαγιας. Βαλτε το στο προγραμμα σας μονο καλο κανει, ειδικα στα παιδια.

Another Saturday fish.. Please do that for your family, its good and healthy especially for the little ones.]]>
ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ Sat, 18 Nov 2017 16:02:10 +0000
Τίτλος: Pork with orange on a rod - από: George http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2429-pork-with-orange-on-a-rod.html#2429 http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2429-pork-with-orange-on-a-rod.html#2429

For 1.5 kg (3.3 lbs.) pork mince (pork neck preferably) we will need:

21 gr. (0.74 oz) top quality salt (fleur-de-sel preferably)
1.5 gr. (0.05 oz) mix peppers (black, white, green and red)
0.7 gr. (0.02 oz) dry rosemary (1 full teaspoon approx.)
120 ml (4 oz) orange juice
1 teaspoon orange peel
1 full tablespoon spicy mustard
120 ml (4 oz) sunflower oil


Instructions:

Mix well in a bowl the meat, the orange juice and the orange peel. Leave it a few minutes to absorb as much juice possible. Grind the spices (use a mortar and pestle preferably to blend the peppers perfectly with the salt -such details make the difference) and add them in the mix. Then add the spicy mustard first and then the sunflower oil and mix very well. Avoid using olive oil in this recipe (even though I absolutely love it!), because its strong scent will cover everything else and will give a heavy taste altogether. Marinade in a cool place for 3-4 hours or refridge for 5-6 hours.

Impale while waiting for the charcoals to fully lit. The uniformity in the impaling is very important here. Roast with rotation for the getting the best result in this one -another important detail here!- in a medium to high temperature. For temperature control at times, spread charcoal ash on top of the charcoals. This will dim the fire a little bit, so as to avoid small ignitions.

When ready, place the rod away from the charcoals and cover for 6-7 minutes before cutting the roast in pieces and serve.

Remember to always accompany your roasts with raw salads or grilled vegetables. Choose seasonal salads to take the full benefits in vitamins and taste.

Happy grilling to everyone!

]]>
ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ Tue, 14 Nov 2017 15:00:36 +0000
Τίτλος: Χοιρινό κοντοσούβλι με πορτοκάλι - από: George http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2428----.html#2428 http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2428----.html#2428
Για 1,5 κιλό κρέας χοιρινό (προτείνω λαιμό) θα χρειαστούμε:

21 γραμ. καλό αλάτι (ανθός)
1,5 γραμ. πιπέρια συνολικά (μαύρο, λευκό, πράσινο, κόκκινο)
0,7 γραμ. δενδρολίβανο ξερό (1 κουτ, γλυκού γεμάτη)
120 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας γεμάτη μουστάρδα πικάντικη
120 ml ηλιέλαιο


Σε ένα σκεύος βάζετε το κρέας, περιχύνετε με τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε να πάει παντού. Προσθέστε και το ξύσμα και αφήστε μερικά λεπτά να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος χυμός. Στουμπίστε στο γουδί τα μπαχαρικά, ώστε να βγάλουν όλα τα αρώματα και να ενσωματωθούν με το αλάτι -δώστε προσοχή σε αυτή τη λεπτομέρεια- και προσθέστε τα στο μείγμα. Ακολουθεί η μουστάρδα, με καλό ανακάτεμα, και τέλος το ηλιέλαιο. Αποφύγετε το ελαιόλαδο στη συγκεκριμένη συνταγή (το οποίο λατρεύω) γιατί το έντονο άρωμά του θα σκεπάσει όλα τα υπόλοιπα και θα μας δώσει μια βαριά γεύση. Αφήστε το μείγμα να μαριναριστεί σε δροσερό μέρος για 3-4 ώρες ή σε ψυγείο για 5-6 ώρες.

Σουβλίστε, ενώ περιμένετε να ανάψουν τα κάρβουνα. Η ομοιομορφία στο σούβλισμα είναι σημαντική. Ψήστε με περιστροφή για ιδανικό γευστικό αποτέλεσμα -μία από τις σημαντικότερες λεπτομέρειες- σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Για να ελέγξετε την θερμότητα που εκπέμπεται, ρίξτε στάχτη πάνω στα κάρβουνα. Αυτό θα μειώσει λίγο την θερμοκρασία και θα αποφευκτούν οι αναφλέξεις.
Όταν έχουν ψηθεί και βγουν απ' τα κάρβουνα, αφήστε τα σκεπασμένα για 6-7 λεπτά πριν κόψετε.

Θυμηθείτε να συνοδεύετε πάντα τα ψητά σας με σαλάτες ωμές ή ψητά λαχανικά. Επιλέξτε σαλάτες εποχής για τη γεύση τους και τα μέγιστα ωφέλη των συστατικών του.


Καλά ψησίματα σε όλους!

]]>
ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ Tue, 14 Nov 2017 14:59:04 +0000
Τίτλος: Σαββατιάτικο Ψάρι έκδοση γκουρμέ - από: Serial Griller http://afoi-malliora.gr/forum/21---/2427----.html#2427 http://afoi-malliora.gr/forum/21---/2427----.html#2427

Fish Sat. - Gourmet Edition - Σαββατιάτικο Ψάρι έκδοση γκουρμέ και συνταγή

Αλλο ενα καθιερωμενο Σαββατο ψαροφαγιας. Βαλτε το στο προγραμμα σας μονο καλο κανει, ειδικα στα παιδια.

Another Saturday fish.. Please do that for your family, its good and healthy especially for the little ones.

1. 2 κιλα χταποδι (να βρασει σε καθαρο για κανενα 10λεπτο) ή
λαδι και μαγειρικη σοδα για κανενα 5λεπτο
2. 500μλ κρασι κοκκινο ξηρο
3. 2 φυλλα δαφνης
4. 1 σφηνακι ελαιολαδο
5. πιπερι τριμενο

Σιγοβράζουμε μέχρι το κρασί να γίνει πυκνόρρευστο

Recipe

1. 2 fresh ocotpus (boil it first for 10 mins in pure water)
2. 500ml red dry wine
3. 2 bay leaves
4. 1 shot of olive oil
5. fresh ground pepper



Music by Brin Addison
Carmina Burana O Fortuna by Carl Orff - 15 string Harp Guitar]]>
ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ Sat, 11 Nov 2017 12:26:18 +0000
Τίτλος: no comment - από: Serial Griller http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2425-no-comment.html#2425 http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2425-no-comment.html#2425 ]]> ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ Wed, 08 Nov 2017 17:47:41 +0000 Τίτλος: Bream and Octopus - Τσιπουρες και Χταποδι - από: Serial Griller http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2424-bream-and-octopus---.html#2424 http://afoi-malliora.gr/forum/28----/2424-bream-and-octopus---.html#2424 ]]> ΟΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ Sat, 04 Nov 2017 12:42:07 +0000