Εκτύπωση
PDF

ΑΛΜΥΡΟΣ ΝΕΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΓΩΝΙΑ

Στην περιοχή του Αλμυρού βόλου τοποθετήσαμε, στο σπίτι του κ. Δημήτρη, την νέα μας ψησταριά με ενσωματωμένο το νέο μας λειτουργικό σύστημα με πολλαπλές δυνατότητες ψησίματος.

 

DSC 01 almiros nea psistaria

Εκτύπωση
PDF

ΝΕΑ ΜΑΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΜΕ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

Μία ακόμα απ' τις επιλεγμένες μας δουλειές, που συνήθως ανεβάζουμε στην σελίδα μας, είναι και η νέα μας ψησταριά με ξυλόφουρνο για δύο αρνιά και δύο κοκορέτσια ταυτόχρονα και πάγκο με νεροχύτη που κατασκευάσαμε για τον πελάτη μας κ. Κυριάκο στην Λεπτοκαρυά.

 

DSC leptokaria kiriakos 01

Εκτύπωση
PDF

ΘΗΒΑ: ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΡΝΙΑ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣ ΜΕ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΓΩΝΙΑ

Στην περιοχή της Θήβας εγκαταστήσαμε ένα ακόμα σύνολο με ψησταριά για δυο μεγάλα αρνιά, φούρνο παραδοσιακό (ξυλόφουρνο) και γωνιακό πάγκο με νεροχύτη.

 

DSC psistaries-fournoi 00036

Εκτύπωση
PDF

Ιδιοκατασκευή ψησταριά στην Αυστραλία

Ένας από τους πρώτους μας πελάτες στην Αυστραλία που με την βοήθεια μας, στέλνοντας του μόνο την σκάφη ψησίματος (φορητή μεγάλη) με όλα της τα λειτουργικά συστήματα, κατασκεύασε μόνος του το δικό του bbq grill. Του δώσαμε εκτός απ' τα εξαρτήματα και οδηγίες με τρισδιάστατα σχέδια, για να κατασκευάσει μόνος του την δική του ψησταριά και να ψήνει όπως ψήνουμε εδώ στην πατρίδα μας.

idiokataskeui psistarias 04

idiokataskeui psistarias 01

 

Σύντομα όλα μας τα προϊόντα θα βρίσκονται στην Αυστραλία , στην εταιρία authentic charco al grills        Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Εκτύπωση
PDF

ΓΡΕΒΕΝΑ: ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΩΝΙΑ

Μία ακόμα δουλειά μας με ψησταριά και παραδοσιακό φούρνο γωνία σε χωριό των Γρεβενών. Ο πελάτης μας Αντώνης μας επέλεξε αφού έκανε έρευνα αγοράς, όπως μας είπε, για ψησταριά και φούρνο παραδοσιακό. Δεινός ψήστης, αλλά και γνώστης της χρήσης του παραδοσιακού φούρνου, μας επέλεξε γιατί ήμασταν πολύ κοντά στην τεχνική κατασκευής του παραδοσιακού φούρνου δίνοντας έμφαση στην ανθεκτική κατασκευή (ο φούρνος δέχεται υψηλές θερμοκρασίες) και για την ψησταριά επιλεγήκαμε για την λειτουργικότητα της, που μόνο ο τριπλός κοχλίας μπορεί να προσφέρει σε συνδυασμό με την σκάφη ψησίματος. Η ψησταριά και ο φούρνος είναι κατασκευασμένες με Γαλλικό πυρότουβλο και τσέχικες πυρόπλακες.

DSC psistaria me fourno 18

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

 

Πρώτα οι βάσεις με το μοτέρ.

  

Στη συνέχεια τα δάπεδα. Μεγάλη προσοχή και σημασία δίνουμε στο δάπεδο του παραδοσιακού φούρνου. Στρώση με πυρόχωμα συμπιεσμένο το πρώτο στάδιο, πάνω απ' το

 

πυρόχωμα πυρόπλακες πάχους 4 εκ. και διαστάσεων 50 χ 25 εκ. βαριές και με μεγάλη θερμοχωρητικότητα για συσσώρευση θερμότητας που αποδίδεται αργά και σταθερά (πως αλλιώς θα ψήσουμε ψωμί στην πλάκα) ελεύθερες πάνω στο πυρόχωμα για να μην έχουμε θέμα με συστολές και διαστολές.

         

       

προχωρώντας προς τα πάνω μπαίνουν τα πλαϊνά καλύμματα του παραδοσιακού φούρνου, μαζί με τον θόλο. γεμίζουμε με πυρόχωμα (όπως παλιά) για καλύτερη θερμοχωρητικότητα αλλά και για μόνωση, συμπιεσμένο πυρόχωμα δεν επιτρέπει διαφυγή θερμότητας, όπως η άμμος. Η μεγάλη θερμοσυσσώρευση και μόνωση επιτρέπει να έχουμε θερμοκρασία μέσα στον παραδοσιακό φούρνο με αργή φθίνουσα πορεία. Είναι το ζητούμενο για καλό φαγητό.

             

Προσεγμένο κτίσιμο εσωτερικά. χωράει το μεγάλο σινί (χάλκινο ταψί για πίτες)

             

Η ψησταριά είναι για δύο αρνιά και δύο κοκορέτσια ταυτόχρονα ή τρία κοντοσούβλια ταυτόχρονα. Διαθέτει τρις κοχλίες και είναι ανοιχτού τύπου. ανοιχτός μπροστά για εύκολη πρόσβαση της σούβλας στις πίσω θέσης. Η σκάφη ψησίματος μας διευκολύνει στο ψήσιμο, όλα τα ψησίματα γίνονται εδώ. Όλες οι ψησταριές έχουν εσωτερικό φωτισμό 

 

 

 

 

 

 

 

Καλά ψησίματα φίλε Αντώνη με την οικογένειά σου και τους φίλους σου.