Εκτύπωση
PDF

ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΗΣ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ (ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΥ)

ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΗΣ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ (ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΥ)

DSC ΒΥΣΣΑΡΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΟΥΡΝΟ 07

 

 Ο Βησσαρίων Παρθένης είδε την δουλειά μας και εκτιμώντας την μας κάλεσε στο σπίτι του για να δούμε το χώρο στην αυλή του, όπου σχεδίαζε να τοποθετήσει ψησταριά και παραδοσιακό φούρνο (ξυλόφουρνο).  Αντικαθιστώντας τις παλιές κατασκευές bbq που είχε εκεί.

Ο χώρος του ήταν καταπληκτικός, παρεΐστικος, που σε κάνει να θες να μαζευτείς με οικογένεια και φίλους για να ψήσεις και να περάσεις υπέροχες στιγμές. Δεν ήταν δύσκολο να επιλεγεί το σημείο όπου θα έμπαινε η ψησταριά (bbq) και ο παραδοσιακός φούρνος μαζί με ένα βοηθητικό πάγκο με νεροχύτη, συμπληρώνοντας υπάρχουσες κατασκευές με πάγκους για προετοιμασία που ο ίδιος κατασκεύασε με τα χέρια του (πολυτάλαντος).

Μια ελιά στο μέσο του χώρου με τον γέρικο κορμό της σε καλεί να καθίσεις στην σκιά της και να νιώσεις τη γαλήνη και την ηρεμία που σου προσφέρει ο ίσκιος της. Σου δίνει την εντύπωση πως είσαι ένα με την φύση. Τέλειο περιβάλλον, τέλειο bbq και παραδοσιακός φούρνος αρμονικά δεμένα, υπέροχοι άνθρωποι.     

Η τοποθέτηση της ψησταριάς (bbq) και του παραδοσιακού φούρνου (ξυλόφουρνου) έγινε από μαστόρους που είχε φέρει ο κ. Παρθένης και με την δική μας επίβλεψη. Παρά τις δυσκολίες που είχε το όλο εγχείρημα, ο κήπος είναι σε τρία επίπεδα και έπρεπε να μεταφέρουμε όλα τα κομμάτια και τα υλικά με τα χέρια ανεβαίνοντας σκάλες, όλα πήγαν μια χαρά. Στον παραδοσιακό φούρνο (ξυλόφουρνο) μπήκε και το ανάλογο πυρόχωμα για να έχουμε συσσώρευση θερμότητας και αργή αποδέσμευσή της. Παρακάτω μερικές εικόνες απ’ το στήσιμο του παραδοσιακού φούρνου (ξυλόφουρνου) και της ψησταριάς (bbq).

DSC ΒΥΣΣΑΡΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΟΥΡΝΟ 01

DSC ΒΥΣΣΑΡΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΟΥΡΝΟ 02

DSC ΒΥΣΣΑΡΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΟΥΡΝΟ 03

DSC ΒΥΣΣΑΡΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΟΥΡΝΟ 04

DSC ΒΥΣΣΑΡΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΟΥΡΝΟ 04a

DSC ΒΥΣΣΑΡΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΟΥΡΝΟ 05

Ευχόμαστε καλά ψησίματα στον κ. Παρθένη και την οικογένειά του. Και ελπίζουμε να δούμε σύντομα να ψήνονται και εδώ κάποιες απ’ τις συνταγές του. Εμείς είμαστε πάντα στην διάθεσή του για να ψήσουμε παρέα μιας και το ψήσιμο, το καλό φαγητό και πάνω απ’ όλα η καλή παρέα μας αρέσουν πάρα πολύ.

DSC ΒΥΣΣΑΡΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΟΥΡΝΟ 06

Φανταστείτε αποτέλεσμα που θα βγει αν ενώσουμε την δική μας εμπειρία στο ψήσιμο (εκτός απ’ το να τα κατασκευάζουμε ξέρουμε και να τα χρησιμοποιούμε) με τις γνώσεις του κ. Παρθένη στην μαγειρική τέχνη.