Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Brisket-μπρισκετα
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Brisket-μπρισκετα

Απ: Brisket-μπρισκετα 3 Χρόνια, 1 Μήνας πριν #2559

  • cpaidas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Junior Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 25
Καλησπέρα και καλό μήνα.

Ο Μάιος ξεκίνησε με τον καλυτερο τρόπο. Ένα τέλειο ψήσιμο. Από την προηγούμενη εβδομάδα είχα αποφασίσει ότι η αργία της Πρωτομαγίας είναι μια ευκαιρία για ένα ολονυκτιο ψήσιμο.

Βγάζω λοιπόν την μπρισκέτα απο τον καταψύκτη και την αφήνω να ξεπαγώσει με ηρεμία στο ψυγείο απο την προηγουμενη Πέμπτη.

Την Δευτέρα το πρωι, αφου είχε ξεπαγώσει για τα καλά, την αλοίφω με λίγο ελαιόλαδο και την αλατοπιπερώνω.

IMG_1_2018-05-04.jpg


Το άναμμα των κάρβουνων αρχισε το ίδιο απογευμα κατα τις 7. Μέχρι να ανάψουν τα κάρβουνα και να ρυθμίσω την θερμοκρασία στους 110 βαθμούς πήγε 8.30, όποτε και έβαλα την μπρισκετα. Πρόσθεσα επίσης και μία φλοίδα οξιάς για κάπνισμα.

IMG_2_2018-05-04.jpg


Μέτα απο περίπου 4 ωρες, ώρα πια για ύπνο, είχα σταθερα την θερμοκρασία στους 120 βαθμούς,με σκοπό ύστερα απο 5-6 ώρες να έχει πέσει στους 100-110.

IMG_3_2018-05-04.jpg


Και έτσι έγινε. Στις 5.30 τα ξημερώματα η θερμοκρασία έιχε όντως πέσει στους 100 βαθμούς. Ανάβω στα γρήγορα μέρικές μπρικέτες για να ανεβάσω την θερμοκρασία ξανα και πήγαμε αισίως μέχρι τις 10 το πρωι, με εσωτερική θερμοκρασία 95 βαθμούς.

IMG_4.jpg


Το τυλίγω σε αλουμινόχαρτο και μετα σε μία πετσέτα. Το άφησα να ξεκουραστει για 3 ώρες, οπότε και έφτασε η στιγμή για δοκιμή.

IMG_5.jpg


Ήταν από τα πιο νόστιμα κρεατα που εχω ποτε γευτεί. Να λιώνει, πραγματικά, στο στόμα, αφήνοντας την μυρωδια του κάπνισμάτος.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους έχουν την δυνατότητα.

Καλημέρα και καλα ψησίματα
Τελευταία διόρθωση: 3 Χρόνια πριν από cpaidas.

Απ: Brisket-μπρισκετα 3 Χρόνια πριν #2570

  • George
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Administrator
  • Δημοσιεύσεις: 1086
είχα μέρες να μπω, τέλειο έγινε, και τέλεια η περιγραφή, στους 95 μηπως είχε χάσει πολλά απ' τα υγρά του,

Απ: Brisket-μπρισκετα 3 Χρόνια πριν #2571

  • cpaidas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Junior Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 25
Καλημερα.

Είχα συνέχεια δοχείο με νερό και το ψεκαζα καθε ωρα με μείγμα μπύρας και μυλόξυδου. Οι αμερικανοι το βγάζουν στους 203-205 F (95-98 C). Η μαγεια ειναι στο "low & slow", χαμηλά και αργά. Λιώνουν τα πάντα.

Καλα ψησίματα.

Κ. Παΐδας
Τελευταία διόρθωση: 3 Χρόνια πριν από cpaidas.

Απ: Brisket-μπρισκετα 3 Χρόνια πριν #2572

  • George
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Administrator
  • Δημοσιεύσεις: 1086
κατάλαβα, στο πολύωρο και αργό ψήσιμο το κρέας μένει για πολύ ώρα σε διάφορες θερμοκρασίες και μετά τους 56 με 79 αρχίζει να σπάει το κολλαγόνο και μετατρέπεται σε ζελατίνη αλλά πρέπει να μείνει αρκετή ώρα, σ αυτές τις θερμοκρασίες για να συμβεί αυτό, αυτό μπορεί να γίνει και σε παραδοσιακό φούρνο που μπορεί να κρατήσει θερμοκρασίες για πολύ ώρα και να πέφτει αργά.. μπράβο τέλειο φαίνεται. θα ψήσουμε στο bbq skoker που έχουμε. δεν έχουμε ψήσει μπρίσκετ

Απ: Brisket-μπρισκετα 3 Χρόνια πριν #2573

  • cpaidas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Junior Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 25
θα ξαναψησω και εγω. Ήταν φανταστικό.

Εν τω μεταξύ, το καλοκαίρι ευνοεί το ολονύκτιο ψήσιμο μιας και η θερμοκρασία την νύχτα είναι υψηλότερη.

Καλά ψησίματα και πάλι

Απ: Brisket-μπρισκετα 3 Χρόνια πριν #2574

  • George
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Administrator
  • Δημοσιεύσεις: 1086
σωστά, καλά ψησίματα
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.15 δευτερόλεπτα